Met je kinderfeestje naar een zwembad

Zwemmen is altijd leuk! Ook voor de meeste volwassenen. Hier vind je de leukste zwembaden van Nederland.

Onze 15 favoriete zwembaden

Top 10 beste zwembaden

 1. Zwembad de Glind
 2. Zwembad Molengors
 3. Zwembad De Bosberg Swalmen
 4. BillyBird Park Hemelrijk
 5. Speeleilanden Amsterdamse Bos
 6. Sportcentrum Reeshof
 7. Amstelbad
 8. Buitenbad Molenkoog
 9. De Blije Dries
 10. Recreatiegebied Bussloo

Zwemmen met je kinderfeestje

Er zijn legio mogelijkheden om een tof, gezellig en onvergetelijk kinderfeestje te organiseren en een van de leukste feestjes is het zwembad kinderfeestje. Met zo’n kinderfeestje beleven kinderen de grootste lol en kunnen ze tussen de activiteiten door lekker snacken en drinken.

Naar het zwembad met kinderen

Het zwembad is een geweldige locatie en vooral voor kinderfeestjes. Een zwembad kinderfeestje combineert gezelligheid en activiteiten met genieten van heerlijke snacks en frisdrank. In Nederland vind je honderden zwembaden waar je een kinderfeestje kunt houden en de kans is ook zeer groot dat je er een in je directe omgeving vindt.

Nu is het ook een feit dat het ene zwembad het andere niet is. Zwembaden heb je in verschillende soorten en maten en de mogelijkheden variëren ook. Je doet er verstandig aan om een leuke locatie te zoeken waar kinderen ook echt enorm veel plezier hebben. Een standaard zwembad is ook prima, maar een zwembad met een golfslagbad, een wildwaterbaan en meerdere glijbanen, is natuurlijk veel leuker!

De meeste zwembaden bieden ook mogelijkheden aan om een kinderfeestje te organiseren. Naast toegang tot de faciliteiten van het zwembad heb je vaak de mogelijkheid om in de kantine of in een daarvoor bestemde ruimte bij elkaar te komen om te snacken en te drinken. Dat alles wordt door de aanbieder verzorgd, terwijl de jarige job vaak ook nog eens extra in het zonnetje wordt gezet.

Voor welke leeftijd?

Het is moeilijk aan te geven voor welke leeftijden een zwemfeestje geschikt is, want een zwembad kinderfeestje neemt wat uitdagingen met zich mee. Zwemmen is natuurlijk voor jong en oud, maar met een groep kinderen zwemmen is toch andere koek. Daarom wordt vaak geadviseerd om vanaf 7 jaar en ouder een zwemfeestje te organiseren.

Is het zwembad veilig?

Het zwembad is veilig, maar dat ligt wel aan de omstandigheden. Kies altijd voor locaties waar voldoende toezicht is in de personen van badmeesters en -juffen en overleg ook met de ouders van de kinderen die op het feestje komen of ze wel mee mogen. Het spreekt haast voor zich dat de kinderen ook een zwemdiploma moeten hebben, want dan hebben ze een goede basis en kunnen ze ook veilig zwemmen.

Zwembad kinderfeestje arrangementen

Veel zwembaden faciliteren kinderfeestjes en er zijn altijd kantines en horecagelegenheden waar je samen met de kinderen even een pauze kunt nemen en kunt genieten van snacks en frisdrank. Iedere locatie heeft zijn eigen kijk op hoe een kinderfeestje eruitziet en door je te oriënteren kun je de meest geschikte locatie uitzoeken. Er zijn ook zwembaden waar geen tot nauwelijks mogelijkheden zijn om een kinderfeestje te houden. De prijs van de verschillende arrangementen is ook per locatie verschillend.

De prijs van een zwembad kinderfeestje

Ondanks dat de prijzen per locatie verschillen, is er wel iets te zeggen over de gemiddelde prijs van een zwembad kinderfeestje. De gemiddelde prijs is € 14,- per kind en dat is inclusief toegang tot het zwembad, de faciliteiten van de locatie en inclusief eten en drinken. Voor de jarige job is er vaak iets extra’s in de vorm van een presentje of een andere leuke incentive.

Waar vind je zwembaden?

In Nederland vind je honderden zwembaden en zoals eerder gezegd is het ene zwembad het andere niet. De grote verschillen zitten vooral in hoe het zwembad is ingericht, of er speciale activiteiten zijn, zoals een golfslagbad en glijbanen en of er ruimte is voor eten en drinken. Wij hebben in ieder geval de 10 leukste en mooiste zwembaden voor je uitgezocht;

 1. Aqua Mundo in Heijen (Center Parcs)
 2. Aquafun Sportium in ‘s-Hertogenbosch
 3. Aqua Mundo in Zeewolde (Center Parcs)
 4. Het Tikibad in Wassenaar (Duinrell)
 5. ‘t Kikkerfort in Breukelen
 6. De Scheg in Deventer
 7. Hoornse Vaart in Alkmaar
 8. De Koploper in Lelystad
 9. De Zandzee in Bussum
 10. Bahia in Bocholt

Waarom is een zwembad kinderfeestje een leuk idee?

Een zwembad kinderfeestje is een ontzettend leuk idee, omdat kinderen gezellig kunnen zwemmen en leuke activiteiten in het water kunnen doen. Tussendoor en na afloop kunnen ze even lekker genieten van een hapje en een drankje in de kantine en de jarige job nog even extra in het zonnetje zetten.

Zwemmen is ook gezond, want kinderen zijn lekker actief. Ze zijn in beweging en kunnen goed hun energie kwijt. Ondanks dat je de kinderen goed in de gaten moet houden, hoef je ze niet heel de dag bezig te houden. Wat natuurlijk ook wel prettig is.

Een zwemfeestje is ook relatief goedkoop. Minder relevant voor het kind, maar des te meer voor de ouders en begeleiders. Je kunt een volle middag in het zwembad plannen en het kost relatief weinig. Hoeveel je precies kwijt bent is wel per locatie verschillend.

De voordelen van een zwembad kinderfeestje

Wat zijn de voordelen van een zwembad kinderfeestje? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet;

 • In vrijwel iedere regio is een leuk zwembad te vinden
 • Zwemmen is gezond en goed voor de motorische ontwikkeling
 • Ruimte voor pauzes en snacken
 • Verschillende arrangementen inclusief eten en drinken te reserveren
 • Relatief goedkoop kinderfeestje
 • Je hoeft de kinderen niet de hele dag bezig te houden

Neem een frisse duik!

Je hebt nu meer informatie over een zwembad kinderfeestje, voor welke leeftijdscategorieën een zwemfeestje geschikt is en dat je ook de keuze hebt uit interessante arrangementen, zodat het kinderfeestje een succes wordt. Het staat in ieder geval buiten kijf dat een bezoek aan het zwembad een enorm leuke en toffe ervaring is voor kinderen.