Met je kinderfeestje naar een kinderboerderij

Niets is leuker dan knuffelen met geitjes, spelen in de speeltuin en genieten van de natuur. Een kinderboerderij biedt dit allemaal. Veel kinderboerderijen hebben voor kinderfeestjes leuke arrangementen. Ontdek de leukste kinderboerderijen in je regio.

Onze 15 favoriete kinderboerderijen

Top 10 beste kinderboerderijen

 1. Bezoekboerderij De Beukentuin
 2. Boeren Pitstop
 3. `t Schaapsherdertje
 4. Kinderboerderij Het Viaduct
 5. Dierenweide Waaise Weelde
 6. Diploma boerenhulp Boerderij Eben-Haezer
 7. Dorpspark de Zate
 8. Kinderboerderij De Dierenvallei
 9. Kinderboerderij Maatjeshonk
 10. De Boerderijbeleving

Kinderboerderij kinderfeestje

Een relatief goedkoop kinderfeestje en dan nog het liefste buiten de deur. Kan dat wel en welke opties heb je dan? Een van de leukste ideeën is dan om een kinderboerderij kinderfeestje te vieren. Combineer spelen en plezier maken met leren en dieren knuffelen.

Naar de kinderboerderij

De kinderboerderij is een ontzettend leuke locatie voor kinderen en dus ook voor kinderfeestjes. Kinderboerderijen vind je echt overal en ze verschillen ook. De ene kinderboerderij is groter dan de andere en of ze bijvoorbeeld de faciliteiten hebben voor het organiseren van een kinderfeestje. Ze hebben wel gemeen dat je op de kinderboerderij direct in contact komt met de dieren, ze kunt aaien en knuffelen en ze kunt voeren.

De kinderboerderij is vaak een kort uitje waar je vaak even langsloopt met je kind of kinderen. Bijvoorbeeld om het oude brood te voeren, want de dieren smikkelen graag. Natuurlijk moet het dan wel zijn toegestaan om dieren te mogen voeren. Het is natuurlijk ook leuk om te zien hoe de dieren met elkaar omgaan, op het grasveld grazen en vol verbazing naar de mensen kijken die naar hen komen kijken.

Welke dieren vind je op een kinderboerderij?

Een kinderboerderij is niet te verwarren met een dierentuin, want in een dierentuin vind je vaak exotische dieren, zoals leeuwen, tijgers en exotische vogels die in Nederland niet in het wild leven. Ondanks dat de dieren op een kinderboerderij minder exotisch zijn, zijn het vaak wel dieren die je ook niet zo snel in het wild tegenkomt. Denk dan aan kalkoenen, herten, geiten, varkens, paarden, ezels, schapen, kippen, konijnen en koeien. Welke dieren je ook echt op de kinderboerderij te zien krijgt en kunt knuffelen, is per locatie verschillend.

Voor welke leeftijd een kinderboerderij kinderfeestje?

De kinderboerderij is voor jong en oud, maar het is een feit dat kinderen tussen 4 en 8 jaar het meeste plezier beleven aan het bezoek. Ze snappen heel goed dat ze voorzichtig moeten zijn, omdat dieren onvoorspelbaar zijn. En ze leren ook van alles als bijvoorbeeld de beheerder of verzorger iets over de dieren te vertellen heeft. Op een kinderfeestje kan een verzorger vaak meer vertellen over de kinderboerderij en haar bewoners. Dit is wel afhankelijk van de locatie, want niet iedere kinderboerderij biedt deze optie aan.

Is de kinderboerderij veilig?

De kinderboerderij is veilig en vaak is de reis er naartoe spannender en gevaarlijker dan het bezoek zelf. Desalniettemin kunnen dieren soms raar uit de hoek komen en daarom moet je je kinderen daarop voorbereiden. Ze kunnen bijvoorbeeld iets te onhandig een stukje brood aanpakken waarop het voor het kindje lijkt alsof hij of zij gebeten is, wat natuurlijk niet waar is. Maar wees je ervan bewust dat het voor je kindje een indrukwekkende ervaring kan zijn.

De prijs van een kinderboerderij kinderfeestje

Een groot pluspunt van het kinderboerderij kinderfeestje is dat het een relatief goedkope optie is. De prijs ligt tussen de € 10,- en € 15,- per kind. De prijs is vooral afhankelijk van de locatie, de activiteiten en de faciliteiten. Een kinderboerderij met een kleine schuur of zaal is logischerwijs duurder dan de kinderboerderij waar je zelf voor het eten en drinken moet zorgen en geen plek is voor een overdekte lunch.

Soms is er ook een verzorger aanwezig die het kinderfeestje in goede banen leidt. Hij of zij vertelt meer over de dieren die er wonen, zodat de kinderen ook iets opsteken van hun bezoek aan de kinderboerderij. Ook de snacks en het drinken wordt verzorgd en de locatie waar het feestje plaatsvindt wordt versierd. Soms zijn er ook andere activiteiten te vinden, zoals schminken en een speurtocht. Logischerwijs is het feestje dan ook iets duurder.

Kinderboerderij kinderfeestje arrangementen

Kinderboerderijen bieden ook arrangementen aan voor het plannen van je kinderfeestje. Hoe het arrangement eruitziet en wat de prijs is, is per locatie verschillend. Het ligt eraan wat er te doen is en welke activiteiten er worden gepland. Heb je een leuke kinderboerderij gevonden? Dan is het goed om jezelf te verdiepen in de arrangementen en welk arrangement het beste aansluit bij je kinderboerderij kinderfeestje.

Waar vind je kinderboerderijen?

Kinderboerderijen vind je overal. In elke regio is er wel een of zelfs meerdere te vinden en welke je kiest is natuurlijk afhankelijk van wat de kinderboerderij te bieden heeft. Voor een geslaagd kinderfeestje is het fijn dat de locatie dit ook kan faciliteren, zodat je er samen met de jarige job en zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes er een gezellige dag van kunt maken. Wil je weten welke kinderboerderijen het leukste zijn? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet;

 1. De Blijde Wei in Rotterdam
 2. De Elzenhoek in Oss
 3. Stadsboerderij De Hout in Alkmaar
 4. Het Spookbos in Eemnes
 5. Dierendal in Waddinxveen
 6. Geertjes Hoeve in Haarzuilens
 7. ‘t Weusthag in Hengelo
 8. De Brink in Zeist
 9. De Daalhoeve in Maastricht
 10. De Beestenborg in Groningen

Waarom is een kinderboerderij kinderfeestje een leuk idee?

Een kinderboerderij kinderfeestje is een leuk idee, omdat kinderen kunnen leren tijdens hun bezoek, maar ook kunnen spelen en met dieren kunnen knuffelen. De wat uitgebreide kinderboerderijen faciliteren kinderen met bijvoorbeeld ponyrijden, spelen in de speeltuin en eten en drinken in een zaaltje of een schuurtje. Tijdens het feestje wordt ook van alles verteld over de dieren die er wonen en krijgen kinderen de mogelijkheid om met ze te knuffelen en om ze te voeren.

De sfeer op een kinderboerderij is altijd heel ontspannen en kinderen komen direct in contact met de dieren die er wonen. Naast deze leuke activiteiten zijn er soms ook mogelijkheden dat kinderen zich laten schminken of dat ze een speurtocht kunnen doen. Waar natuurlijk ook een beloning wordt gegeven als de speurtocht is afgerond.

De voordelen van een kinderboerderij kinderfeestje

Wat zijn de voordelen van een kinderboerderij kinderfeestje? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet;

 • In vrijwel iedere regio is er een kinderboerderij te vinden
 • Direct in contact met leuke dieren
 • Voldoende ruimte voor spelen, eten en drinken
 • Interessante arrangementen inclusief eten en drinken
 • Relatief goedkoop

Op naar de kinderboerderij

Je hebt nu meer informatie over een kinderboerderij kinderfeestje, voor welke leeftijdscategorieën kinderboerderijen geschikt zijn en dat je ook de keuze hebt uit arrangementen, zodat het een leuk en gezellig kinderfeestje wordt. Een bezoek aan de kinderboerderij is voor jong en oud, je kunt er een volle middag genieten en voor kinderen is het ook nog eens leerzaam.